(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ekologik muammolarni hal qilishda kimyo fanining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Atrof-muhit ifloslanishining asosiy manbalari, ularning kimyoviy tabiati hamda ularni kamaytirish va bartaraf etish usullari ko‘rib chiqilgan. Yashil kimyo, sorbent materiallar, katalitik jarayonlar va chiqindilarni qayta ishlash texnologiyalarining ekologik muammolarni hal etishdagi roli yoritilgan. Tadqiqot natijalari kimyo fanining ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.