(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Islom dinida inson huquq va erkinliklarini taminlashning asosiy tamoyillari, ularning manbalari hamda amaliy jihatlari organiladi. Quron va Hadislarning inson shani, qadr-qimmati, tengligi, adolat, erkin tanlov, mulk dahlsizligi, din va etiqod erkinligi kabi fundamental huquqlarni taminlashga doir korsatmalari tahlil qilinadi. Shuningdek, Islom huquqi – fiqhda shaxsiy, ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy huquqlarni tartibga soluvchi meyorlar, ularning tarixiy rivoji hamda hozirgi zamon demokratik tamoyillariga uyg`un jihatlari yoritiladi.