(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Qohira deklaratsiyasining paydo bo‘lish tarixi, asosiy mazmuni hamda xalqaro huquq tizimidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Mazkur hujjat islomiy qadriyatlar asosida inson huquqlarini himoya qilishga qaratilgan bo‘lib, xalqaro hamjamiyatda madaniyatlararo muloqotni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.