(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada yorug‘likning fizik tabiatiga xos bo‘lgan xususiyatlar va inson ko‘zining murakkab biologik-optik tizim sifatida ishlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Nurning sinishi va ko‘rish sifatiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy jihatdan keng yoritilgan.