(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Maqolada shahar transport geografiyasining mazmuni, transport tarmoqlari, urban makondagi markaz va chekka hududlar aloqasi, jamoat transporti, piyoda harakati hamda ekologik xavfsizlik masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xalqaro tashkilotlar statistikasi va O‘zbekiston shaharlari, xususan Toshkent, Samarqand va Termiz misollari asosida transportning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik ahamiyati yoritiladi. Natijalar transport va yer resurslarini uyg‘un rejalashtirish tirbandlikni kamaytirishi, aholining xizmatlarga kirish imkoniyatini oshirishi va barqaror shahar rivojiga xizmat qilishini ko‘rsatadi.