(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ichak mikrobiotasining inson endokrin tizimi bilan o‘zaro aloqasi zamonaviy nutritiologiya va neyroendokrinologiya prizmasi orqali tadqiq etiladi. Mikrobiomaning serotonin, dofamin, kortizol va insulin kabi hayotiy muhim gormonlar sintezidagi ishtiroki, shuningdek, disbiozning metabolik kasalliklar rivojlanishidagi o‘rni ilmiy tahlil qilingan.