(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola tibbiy ta’limda SMART (aniq, o‘lchab bo‘ladigan, erishiladigan, dolzarb va vaqt bilan chegaralangan) o‘quv maqsadlarini ishlab chiqishning nazariy-amaliy asoslarini tahlil qiladi. Maqsadlarni kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuv, Bloom taksonomiyasi va baholashning mosligi tamoyillari bilan uyg‘unlashtirish metodikasi asoslanadi. Ilmiy yangilik sifatida klinik fanlar uchun maqsad–faoliyat–baholash zanjirini standartlashtiruvchi ishlab chiqish algoritmi taklif etiladi.