(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada huquq tizimi va huquqiy tizim tushunchalarining nazariy asoslari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, huquq tizimining tuzilishi, elementlari hamda huquqiy tizimning jamiyat hayotidagi o‘rni ochib beriladi. Muallif tomonidan ushbu tushunchalarning amaliy ahamiyati ham yoritilib, zamonaviy huquqiy islohotlar kontekstida ularning rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqiladi.