(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu ilmiy ish tibbiy biologiya va gistologiya fanlari kesishmasida oziq-ovqat mikrobiologiyasining hujayra va to‘qima darajasidagi o‘zaro ta’sir mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda oziq-ovqat mahsulotlarida uchraydigan mikroorganizmlarning (bakteriyalar, zamburug‘lar va viruslar) inson organizmi to‘qimalariga, xususan ichak epiteliy hujayralari va immun tizim komponentlariga ko‘rsatadigan histologik o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, oziq-ovqat xavfsizligi va mikrobiologik ifloslanishning hujayra darajasidagi patomorfologik oqibatlari yoritiladi. Ish zamonaviy gistologik metodlar va mikrobiologik tadqiqot natijalariga tayangan holda olib borilgan bo‘lib, oziq-ovqat bilan bog‘liq infeksion jarayonlarning morfofunksional asoslarini ochib beradi