(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
O‘pka exinokokkozi — bu parazitar kasallik bo‘lib, u Echinococcus granulosus lichinkalari sababli yuzaga keladi. Ushbu kasallik ko‘pincha Exinokokkoz sifatida ma’lum bo‘lib, inson organizmida asosan jigar va o‘pkani zararlaydi. O‘pkada hosil bo‘lgan kistalar asta-sekin kattalashib, nafas olish faoliyatini buzadi va turli asoratlarni keltirib chiqaradi. Kasallik asosan chorvachilik bilan shug‘ullanuvchi hududlarda ko‘proq uchraydi. O‘z vaqtida aniqlanmasa, u jiddiy asoratlarga olib kelishi mumkin. Diagnostika va davolash usullarini o‘rganish ushbu kasallikka qarshi kurashishda muhim ahamiyatga ega.