(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola, Ahmad Lutfiy Qozonchining "O‘gay ona" asarida oilaviy munosabatlar va ularning o‘zaro ta’sirini tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada asarning asosiy voqealari orqali oilaviy tuzilma, ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi munosabatlar, shuningdek, ijtimoiy va madaniy omillar tahlil qilinadi. Maqola, oilaviy tuzilmaning shakllanishi va rivojlanishidagi mas’uliyatli va nozik jihatlar haqida muhokama yuritadi va asar orqali oilaning jamiyatdagi o‘rni, uning muhim roli va farzandlar ta’limidagi ahamiyati haqida xulosa qiladi.