(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada ogʻiz bo‘shlig‘idan surtma olish texnikasining nazariy asoslari va amaliy jihatlari yoritilgan. Ogʻiz bo‘shlig‘i mikroflorasi tarkibini aniqlash, infeksion kasalliklarni diagnostika qilish hamda epidemiologik nazoratni ta’minlashda surtma olish muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda steril sharoitda surtma olish usullari, biomaterialni transport qilish va laboratoriyada tekshirish bosqichlari tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, to‘g‘ri olingan surtma mikroorganizmlarni aniqlash aniqligini oshiradi va noto‘g‘ri texnika esa diagnostik xatolarga olib keladi. Shuningdek, ogʻiz bo‘shlig‘i surtmasini olishda aseptika va antiseptika qoidalariga qat’iy rioya qilish zarurligi ta’kidlandi.