(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Pseudomonas aeruginosa — grammanfiy, aerob, harakatchan, shartli-patogen mikroorganizmlar guruhiga kiruvchi bakteriya bo‘lib, inson organizmida turli og‘ir infeksion kasalliklarni keltirib chiqarishi bilan tibbiyotda muhim ahamiyatga ega hisoblanadi. Ushbu mikroorganizmlar ayniqsa immuniteti pasaygan bemorlarda, reanimatsiya bo‘limlarida davolanayotgan shaxslarda, kuyish jarohatlari, jarrohlik amaliyotlari yoki uzoq muddat antibiotik qabul qilgan bemorlarda keng uchraydi.