(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada turizm geografiyasining nazariy mazmuni, hududiy tashkil topish qonuniyatlari hamda uning iqtisodiy tizim bilan o‘zaro bog‘liqligi O‘zbekiston misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi turizm geografiyasi tushunchasini faqat sayyohlik obyektlari joylashuvi bilan cheklab qo‘ymasdan, balki hududiy differensiallashuv, turistik oqimlar, infratuzilma sig‘imi, tarixiy-madaniy resurslar, transport aloqalari va bozor talabining o‘zaro ta’siri orqali izohlashdan iborat. Ishda ilmiy adabiyotlar, statistik ma’lumotlar, me’yoriy-huquqiy hujjatlar hamda 2025–2026-yillardagi rasmiy yangiliklar asosida qiyosiy-geografik va tizimli tahlil usullari qo‘llanildi.