(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Tulyaremiya (tularemia) — Francisella tularensis bakteriyasi qo‘zg‘atuvchi zoonoz tabiatdagi o‘ta xavfli infeksiya bo‘lib, odam va hayvonlarda turli klinik shakllarda (yara-limfadenit, o‘pka, tifoid, okuloglandulyar va boshqalar) kechadi. Kasallikning past infeksion dozasi (10 CFU), aerozol orqali tarqalishi va bioterrorizm vositasi sifatida potensiali tufayli laboratoriya diagnostikasi alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada F. tularensis ning laboratoriya diagnostikasi zamonaviy usullari, ularning afzalliklari, kamchiliklari va amaliy qo‘llanilishi batafsil ko‘rib chiqiladi.