(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola Surxondaryo viloyati iqtisodiy barqarorligini (shoklarga chidamlilik va o‘sishning izchilligi) ta’minlashda diversifikatsiyaning rolini 2024–2026-yillarga tegishli rasmiy statistik ma’lumotlar asosida tahlil qiladi. 2024-yilda viloyat yalpi hududiy mahsuloti (YAHM) 54 354,1 mlrd so‘mni tashkil etib, 5,9 % o‘sgan va tarmoq tarkibida qishloq, o‘rmon va baliqchilik xo‘jaligi 39,1 %, sanoat 9,6 %, qurilish 9,4 %, xizmatlar 41,9 % ulushga ega bo‘lgan.