(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada XX asr o‘zbek adabiyotining yirik vakili, psixologik tahlil mahorati va realizm tamoyillariga sodiqligi bilan tanilgan adib Shukur Xolmirzayevning "O‘n sakkizga kirmagan kim bor" qissasi atroflicha tahlil etiladi. Tadqiqotda asarning sarlavhasidanoq boshlanuvchi ramziy ma’nolar, yoshlik davriga xos bo‘lgan jo‘shqinlik va ayni paytda tajribasizlik oqibatida kelib chiquvchi insoniy fojialar ko‘lami yoritilgan