(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Muhammad Yusufning hayoti va ijodiy merosi zamonaviy adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Unda shoirning ijodiy shakllanish jarayoni, poetik mahorati, badiiy-estetik xususiyatlari hamda uning she’riyatida aks etgan asosiy g‘oyaviy yo‘nalishlar yoritilgan. Xususan, Vatan, ona, muhabbat, sadoqat va xalq hayoti kabi mavzularning badiiy talqini keng ochib beriladi. Shuningdek, maqolada shoir ijodining bugungi kundagi ahamiyati, yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni hamda zamonaviy adabiy jarayondagi ta’siri ilmiy asosda tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari Muhammad Yusuf ijodining milliy adabiyotimiz rivojidagi muhim o‘rnini yana bir bor tasdiqlaydi.