(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining taniqli namoyandalaridan biri bo‘lgan Shukur Xolmirzayevning “Yovvoyi gul” hikoyasi badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Hikoya markazida qahramon Vositning ichki dunyosi, hayotiy tajribalari, sog‘inch va iztiroblari yotadi. Asarda tabiat bilan uyg‘unlik, inson ruhiyati, sevgi, sadoqat, hayotiy qarorlar va ijtimoiy majburiyatlar badiiy vositalar orqali ifodalanadi. Maqolada hikoyadagi qahramonlar tizimi, muallifning realizmga asoslangan uslubi, shuningdek, hikoyaning ijtimoiy va ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi.