(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu keng qamrovli loyiha ishida inson nafas olish tizimining markaziy organi - o‘pkaning (pulmones) makroskopik, mikroskopik va segmentar anatomiyasi hamda uning murakkab fiziologik mexanizmlari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘pka bo‘laklarining topografiyasi, plevra bo‘shlig‘ining gemodinamik ahamiyati, bronxial daraxtning gistologik qatlamlari va alveolyar-kapillyar diffuziya jarayonlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, nafas olishning nerv-gumoral boshqarilishi, o‘pkaning norespirator funksiyalari va spirometrik ko‘rsatkichlarning diagnostik ahamiyati zamonaviy tibbiyot standartlari asosida muhokama qilingan.