(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev asarlarida qishloq hayotining badiiy tasviri masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, adib ijodi o‘zbek nasrida Boysun va umuman qishloq voqeligini tashqi etnografik manzara sifatida emas, balki milliy xarakter, axloqiy tanlov, mehnat, tabiat, ruhiy ziddiyat va ijtimoiy o‘zgarishlar kesishgan murakkab badiiy makon sifatida talqin qilgani bilan ajralib turadi.