(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Eron madaniyati va an’anaviy turmush tarzining asosiy jihatlari, jumladan urf-odatlar, oilaviy munosabatlar, to‘y marosimlari, milliy taomlar hamda an’anaviy bayramlar tahlil qilinadi. Eron xalqining madaniy qadriyatlari tarixiy ildizlarga ega bo‘lib, islomiy va qadimiy fors an’analari uyg‘unlashgan holda shakllangan. Maqolada Yaldo kechasi kabi muhim bayramlar, shuningdek, jamiyat hayotida muhim o‘rin tutuvchi ijtimoiy va maishiy urf-odatlar yoritiladi. Tadqiqot Eron madaniyatining zamonaviy davrdagi o‘rni va uning saqlanib qolish omillarini ham ko‘rib chiqadi.