(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston imidjini shakllantirish jarayonida milliy qadriyatlarning tutgan o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida milliy an’ana, urf-odatlar, ma’naviy meros hamda madaniy qadriyatlarning davlat imidjini shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda tarixiylik, tahlil, taqqoslash va tizimli yondashuv metodlaridan foydalanildi. Natijada milliy qadriyatlar mamlakatning xalqaro maydondagi nufuzini oshirishda muhim omil ekanligi asoslab berildi. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston konsepsiyasi doirasida madaniy meros, milliy an’analar va ma’naviy qadriyatlarni rivojlantirish davlat imidjini mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etishi ko‘rsatildi.