(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada urologik amaliyotda qo‘llanilayotgan zamonaviy diagnostika usullari — ultratovush tekshiruvi (UZI), kompyuter tomografiya (KT), magnit-rezonans tomografiya (MRT), KT-urografiya, MR-urografiya, Doppler tekshiruvi va tasvirga yo‘naltirilgan biopsiya usullarining kliniko-diagnostik ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqotning maqsadi turli urologik holatlarda qaysi usul birlamchi, qaysi biri aniqlashtiruvchi yoki bosqichlovchi tekshiruv sifatida ustun ekanini ilmiy manbalar asosida yoritishdan iborat bo‘ldi.