(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada insultning nevropatologik va klinik mohiyati, uning asosiy turlari, erta tashxislash mezonlari, shoshilinch tibbiy yordam algoritmi, o‘tkir davrdagi davolash strategiyalari hamda birlamchi va ikkilamchi profilaktika tamoyillari tahlil qilinadi. Maqolaning dolzarbligi insultning nogironlik va o‘limga olib keluvchi yetakchi sabablar qatoriga kirishi, ayniqsa davolash samarasi vaqt omiliga keskin bog‘liq ekani bilan asoslanadi.