(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg lirikasiga mansub she’r badiiy-estetik va g‘oyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tabiat tasvirlari orqali inson ruhiyati, xotira, sog‘inch va minnatdorlik tuyg‘ularining ifodalanish usullari yoritiladi. She’r kompozitsiyasi, obrazlar tizimi, poetik vositalar hamda falsafiy qatlam izchil ravishda tahlil etilib, lirik qahramonning ichki evolyutsiyasi ochib beriladi. Tadqiqot natijasida tabiat va ruhiyat uyg‘unligi Faynberg ijodining muhim estetik tamoyili ekani asoslanadi.