(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti tomonidan yosh guruhlariga nisbatan tavsiya etilgan jismoniy faollik me’yorlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, jismoniy nofaollik butun dunyoda yurak-qon tomir kasalliklari, qandli diabet, semirish, tayanch-harakat tizimi buzilishlari hamda ruhiy salomatlik muammolari bilan chambarchas bog‘liq