(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Koronar arteriya kasalligi yurak-qon tomir o‘limi va nogironlikning yetakchi sabablaridan biridir. Perkutan koronar aralashuv doirasida stent implantatsiyasi koronar oqimni tiklash, ishemiyani kamaytirish va simptomlarni yengillashtirishga qaratilgan invaziv usul hisoblanadi. Stentlash samaradorligi angiografik muvaffaqiyat bilangina cheklanmaydi; u klinik yakuniy nuqtalar, ya’ni o‘lim, miokard infarkti, qayta revaskulyarizatsiya, angina nazorati, hayot sifati va xavfsizlik ko‘rsatkichlari bilan baholanadi.