(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
: ushbu ilmiy tadqiqot O‘zbekistonda islom bankchiligini joriy etishning dastlabki bosqichlarida tavakkalchiliklarni boshqarishning murakkab muammolarini kompleks tahlil qiladi hamda shariat tamoyillari, xalqaro prudensial standartlar va milliy moliya tizimining o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olgan holda amaliy yechimlarni taklif etadi. Tadqiqot 2021-2025 yillarda Markaziy bank ochiq ma’lumotlari, IFSB barqarorlik hisobotlari va AAOIFI standartlariga asoslanib kredit, likvidlik, bozor, operatsion va shariatga muvofiqlik risklarining o‘ziga xos shakllarini, ularning o‘zaro bog‘liqligini hamda pilot “islomiy oynacha” loyihalaridagi namoyon bo‘lishini chuqur o‘rganadi. Taklif etilgan integratsiyalashgan risk baholash modeli va aniq institutsional takliflar O‘zbekiston moliya sektorining barqaror rivojlanishini ta’minlash, moliyaviy inklyuziyani kengaytirish va xalqaro investorlar ishonchini oshirishga xizmat qiladi.