(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Toshkent viloyati yalpi hududiy mahsuloti (YaHM)ga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy omillar - sanoat, qishloq xo‘jaligi, investitsiyalar va xizmatlar sohasi o‘rganilgan. Tadqiqotda 2010–2024 yillar uchun statistik ma’lumotlar asosida ko‘p omilli regressiya tahlili o‘tkazilgan. Natijalarga ko‘ra, YaHM o‘sishiga eng katta ta’sirni qishloq xo‘jaligi va sanoat sohalari ko‘rsatmoqda. Ekonometriк modelda R-kvadrat 0,9997 bo‘lib, bu modelning yuqori aniqligini bildiradi. Maqola hudud iqtisodiyotini modellashtirish orqali YaHMni oshirishda muhim omillarni aniqlashga qaratilgan.