(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlarining iqtisodiy mazmuni, institutsional-nazariy asoslari hamda O‘zbekistondagi real salmog‘i tahlil qilindi. Tahlil Milliy statistika qo‘mitasining 2024 yil yanvar-iyun va 2025 yil yanvar-dekabr kesimidagi rasmiy ko‘rsatkichlari hamda tadbirkorlik erkinligi kafolatlarini belgilaydigan milliy qonunchilik normalariga tayanadi. Natijalar kichik biznesning YaIMdagi ulushi, savdo, xizmat va qurilishdagi ulushi, Surxondaryo viloyatida esa yalpi qo‘shilgan qiymatdagi ulushi juda katta bo‘lib, hudud iqtisodiyoti “kichik biznesga tayangan” modelga yaqinlashgani haqida so‘z boradi.