(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Giyohvandlik bugungi globallashuv davrining eng og‘ir ijtimoiy-huquqiy muammolaridan biridir. U nafaqat shaxs salomatligi va oilaviy farovonlikka, balki jamiyat xavfsizligi, iqtisodiy barqarorlik hamda huquq-tartibot tizimiga ham jiddiy tahdid soladi. Shu bois giyohvandlikka qarshi kurashish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida qaraladi.