(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Nasliy miodistrofiyalar progressiv mushak degeneratsiyasi bilan kechadigan irsiy kasalliklar bo’lib, ularning klinik amaliyotdagi muhim laborator belgilaridan biri transaminazalar, xususan ALT va AST ko’rsatkichlarining oshishidir. Mazkur holat ko’pincha jigar kasalligi sifatida noto’g’ri talqin qilinadi va nevromushak kasalligini aniqlashni kechiktiradi.Mushak to’qimasidan fermentlarning qonga chiqishi sababli AST va ALT ko’tarilishi CK, LDH va mioglobin bilan birga baholanishi zarurligi ko’rsatildi.