(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Maqolada moliya bozoridagi korporatsiyaning o‘rni va ahamiyati, bu sohadagi asosiy nazariy va amaliy tushunchalar, moliya bozorining turli shakllari va ularning iqtisodiy rivojlanishdagi roli muhokama qilinadi. Korporatsiyalar, ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish sektorlaridagi qarorlarni qabul qilishda muhim o‘rin tutishi, shuningdek, moliya bozorining samarali ishlashini ta’minlashdagi ishtiroklari tahlil etilgan. Maqolada moliya bozorining korporatsiyalar uchun imkoniyatlarini, imkoniyati kamaygan holatlarini, resurslarning samarali taqsimlanishi va korxonalar orasidagi raqobatni boshqarish jarayonlari to‘g‘risida ma’lumotlar beriladi.