(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada kremniy-organik moddalar asosida ishlab chiqarilgan antifrizlarning kimyoviy tarkibi, termik xususiyatlari, korroziyaga qarshi chidamliligi va ekologik afzalliklari tahlil qilinadi. An’anaviy antifrizlar etilen glikol va propilen glikol asosida ishlab chiqarilsa, kremniy-organik antifrizlar silikonli polimerlar yoki organosilikon birikmalar asosida ishlab chiqiladi. Bu yondashuv antifrizlarning muzlash nuqtasini pasaytirish, uzoq muddatli barqarorlik va korroziyaga chidamlilikni oshirish imkonini beradi.