(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
: Kremniyorganik birikmalar - bu tarkibida kremniy (Si) va uglerod (C) atomlari o‘zaro bevosita kimyoviy bog‘ bilan birlashgan bo‘lgan murakkab moddalardir. Ular kimyo fanining nisbatan yangi, lekin juda istiqbolli yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Kremniyorganik moddalar organik va noorganik kimyo orasida oraliq o‘rin egallaydi. Chunki ularning tuzilishida organik moddalar uchun xos bo‘lgan uglerod zanjiri bilan bir qatorda noorganik moddalarga xos bo‘lgan Si–Obog‘lari ham mavjud bo‘ladi.