(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Yangi O‘zbekistonda harbiy san’at sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar Qurolli Kuchlarning ma’naviy-ma’rifiy tizimini tubdan yangilashga qaratilgan bo‘lib, bu esa harbiy xizmatchilarning vatanparvarlik ruhini oshirish bilan birga madaniy merosni saqlash va rivojlantirishga xizmat qiladi, natijada jangovar qobiliyat va ijtimoiy barqarorlik mustahkamlanadi. Ushbu islohotlar doirasida Ma’naviyat va madaniyat departamenti tashkil etilib, harbiy orkestrlar, teatrlar va muzeylar faoliyatini takomillashtirish orqali xalqaro hamkorlik kuchaytirilmoqda, bu esa harbiy san’atning milliy va global darajadagi o‘rnini yuksaltirib, yosh avlod tarbiyasiga hissa qo‘shmoqda. Kelgusida bu harakatlar harbiy madaniyatni raqamli texnologiyalar bilan birlashtirishni nazarda tutib, O‘zbekistonni harbiy-ma’rifiy markazga aylantirishni maqsad qilgan, bu esa milliy xavfsizlik va madaniy integratsiyani ta’minlaydi.