(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada, Oʻzbekistonda yashil iqtisodiyotni rivojlantirishning moliyaviy mexanizmlari, xususan, soliq imtiyozlari orqali uni qoʻllab-quvvatlash masalalari tahlil etilgan, amalda bo‘lgan soliq siyosati va ekologik yo‘nalishdagi imtiyozlar tizimi o‘rganilib, ularning yashil loyihalarni moliyalashtirishdagi samaradorligi oʻrganilib, qayta tiklanadigan energiya manbalarini o‘rnatganligi uchun mol-mulk va yer solig‘idan imtiyozga ega bo‘lgan yuridik va jismoniy shaxslar, ularga qo‘llanilgan imtiyoz summalari hamda kelgusi davr uchun prognozlar tadqiq etilgan. Shuningdek, mazkur maqolada Oʻzbekistonda yashil iqtisodiyotni soliq imtiyozlari orqali moliyalashtirishni takomillashtirish boʻyicha takliflar berilgan.