(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada mersatel aritmiya (bo‘lmachalar fibrillyatsiyasi)ning kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmlari va klinik kechishi yoritilgan. Kasallikning asosiy etiologik omillari, jumladan yurak-qon tomir tizimi kasalliklari, metabolik buzilishlar hamda nerv-gumoral ta’sirlar tahlil qilinadi. Shuningdek, mersatel aritmiyaning yurak gemodinamikasiga ta’siri, tromboembolik asoratlar rivojlanishidagi o‘rni va ularni oldini olish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy diagnostika usullari hamda davolash tamoyillariga umumiy tavsif berilib, kasallikni erta aniqlash va kompleks yondashuvning ahamiyati ta’kidlanadi.