(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada korxona faoliyati samaradorligini baholashda moliyaviy hisobotlarning analitik imkoniyatlari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida moliyaviy hisobotlarning asosiy shakllari — buxgalteriya balansi, moliyaviy natijalar to‘g‘risidagi hisobot va pul oqimlari hisobotining tahliliy ahamiyati yoritilgan. Moliyaviy ko‘rsatkichlar asosida korxonaning moliyaviy barqarorligi, rentabelligi, likvidligi va to‘lov qobiliyatini baholash usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari moliyaviy hisobotlar tahlilining boshqaruv qarorlarini qabul qilishda muhim axborot manbai ekanligini ko‘rsatadi.