(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Bachadon tubi nosozligi ayollarda reproduktiv salomatlikka salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi muhim klinik muammolardan biri hisoblanadi. Ushbu holat tug‘ruq jarayoni va tug‘ruqdan keyingi davrda bachadon involyutsiyasining buzilishi, qon ketishlar, yallig‘lanish asoratlari hamda keyingi homiladorliklar kechishining og‘irlashuvi bilan namoyon bo‘lishi mumkin. Maqolada bachadon tubi nosozligining asosiy etiologik omillari, jumladan, homilaning yirikligi, ko‘p homilalik, uzoq davom etgan yoki asoratli tug‘ruqlar, akusherlik aralashuvlari, gormonal disbalans va bachadon mushak qatlamining funksional zaiflashuvi yoritilgan