(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim psixologiyasi doirasida tibbiyot yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning psixologik holatini shakllantirish va rivojlantirish masalalari keng qamrovda tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida stress, emotsional zo‘riqish, motivatsiya, psixologik moslashuv, kasbiy barqarorlik va ruhiy salomatlik tushunchalarining ta’lim jarayoniga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, ta’lim muhitining psixologik qulayligini ta’minlash, pedagogik yondashuvlar va psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining tibbiyot ta’limidagi ahamiyati yoritilgan. Maqola natijalari bo‘lajak tibbiyot mutaxassislarini tayyorlashda ta’lim psixologiyasi yondashuvlarini tizimli joriy etish zarurligini ko‘rsatadi.