(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada qulupnayni uy sharoitida saqlash va qayta ishlash texnologiyalari ilmiy asosda yoritilgan. Qulupnayning kimyoviy tarkibi, oziqaviy ahamiyati va inson salomatligi uchun foydali xususiyatlari tahlil qilinadi. Mevaning qisqa saqlanish muddati bois uni muzlatish, quritish, shakar bilan aralashtirib saqlash hamda sovutkichda saqlash usullari bayon etilgan. Shuningdek, uy sharoitida qulupnaydan murabbo, kompot, pyure, sharbat, qandlangan mahsulotlar tayyorlash texnologik jarayonlari ketma-ket izohlangan.