(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola ekoturizmning barqaror rivojlanishdagi ahamiyatini, uning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik sohalarga ta’sirini tahlil qiladi. Maqolada O‘zbekiston va MDH mamlakatlarida ekoturizmning rivojlanishi, mahalliy aholi va hududlar iqtisodiyotiga hissa qo‘shishi, shuningdek, tabiiy va madaniy merosni saqlash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ekoturizmni rivojlantirishdagi mavjud to‘siqlar va ularni bartaraf etish yo‘llari, ilmiy asoslangan strategiyalar va barqaror turizm tamoyillari haqida ma’lumot berilgan.