(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning raqamli mehnat bozori shakllanishi va bandlik siyosatini takomillashtirish yo‘llari nazariy-analitik yondashuvda yoritiladi. Raqamlashtirish Yagona milliy mehnat tizimi, elektron mehnat daftarchasi hamda davlat xizmatlari portali orqali ishga qabul qilish, hisobga olish va nazorat jarayonlarini standartlashtirishi, shaffoflikni kuchaytirishi hamda norasmiy bandlik ulushini kamaytirishi mumkinligi asoslanadi. Empirik asos sifatida rasmiy mehnat bozori statistikasi, hukumat ochiq ma’lumotlari va xalqaro tashkilotlar tahlillari umumlashtiriladi. Muammo sifatida raqamli ko‘nikmalar tafovuti, platforma bandligida ijtimoiy himoya bo‘shliqlari, ma’lumotlar integratsiyasidagi uzilishlar va mehnat nazoratining fragmentarligi ajratib ko‘rsatiladi. Maqola bandlik xizmatlarini “bir darcha” tamoyiliga yaqinlashtirish, qayta tayyorlashni bozor signallari bilan bog‘lash, platforma mehnati uchun minimal standartlar belgilash va subyektiv to‘siqlarni kamaytirish mexanizmlarini taklif etadi. Natijani baholash uchun indikatorlar sifatida ish topish vaqti, rasmiy shartnomalar ulushi, norasmiy bandlik dinamikasi, kursdan keyingi ishga joylashish va ish haqi o‘sishi kabi ko‘rsatkichlar tavsiya qilinadi. Tavsiyalar hududlar kesimida mehnat migratsiyasi oqimlarini inobatga olib, raqamli xizmatlarni soddalashtiradi va ish qidiruv xarajatlarini pasaytiradi sezilarli darajada.