(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada diqqatning taqsimlanishi va obrazli xotira psixologik jarayonlar sifatida ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Diqqatning bir vaqtning o‘zida bir nechta faoliyatga yo‘naltirilishi va obrazli xotiraning idrok, tafakkur hamda o‘rganish jarayonidagi o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, ushbu jarayonlarning o‘zaro bog‘liqligi va ularning inson faoliyatidagi ahamiyati asoslab beriladi.