(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola Surxondaryo viloyatida uy-joy xizmatlari bozorining 2025-yildagi tendensiyalari va 2026-yil uchun prognozlarini tahlil qiladi. Hisobotda qurilish hajmlari, ipoteka kreditlash dinamikasi, narxlar va tranzaksiyalar, yangi turar-joy loyihalari hamda hududiy raqobat omillari ko‘rib chiqiladi. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, 2025-yilda qurilish hajmi 11,8% o‘sib, ipoteka kreditlari hajmi 28–29% ga oshgan. Surxondaryo viloyatida uy-joy narxlari yillik o‘sishi 17,7% bo‘lib, ikkilamchi bozorda 10,9% ko‘rsatkich qayd etilgan. 2026-yilda taklifning kengayishi, ipoteka subsidiyalari va infratuzilma loyihalari talabni qo‘llab-quvvatlashi kutilmoqda.