(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Bronxial astma nafas yo‘llarining surunkali yallig‘lanishli kasalligi bo‘lib, bronxlarning gipersezgirligi va qaytuvchan obstruksiyasi bilan tavsiflanadi. Ushbu kasallik butun dunyoda keng tarqalgan bo‘lib, bemorlarning hayot sifati va mehnat faoliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Mazkur maqolada bronxial astmaning etiologik omillari, patogenetik mexanizmlari, klinik belgilari hamda davolashning zamonaviy yondashuvlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikni nazorat qilishda individual davolash strategiyalarining ahamiyati yoritiladi.