(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Follikulyar kista ayollarda tuxumdonlarda uchraydigan engkeng tarqalgan funksional kistalardan biri bo‘lib, ko‘pincha gormonal muvozanatning vaqtinchalik buzilishi natijasida rivojlanadi. Ushbu patologiya asosan reproduktiv yoshdagi ayollarda kuzatiladi va ko‘p hollarda benign kechishi bilan tavsiflanadi. Mazkur maqolada follikulyar kistaning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, diagnostikusullari hamda davolashning zamonaviy yondashuvlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikni erta aniqlash va asoratlarning oldini olishda individual kuzatuv va konservativ terapiyaning ahamiyati yoritiladi.