(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada Erkin Vohidovning “Ruhlar isyoni” dostonida markaziy o‘rin tutgan “inson – shaxs – shoir” konsepsiyasi badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Doston qahramoni timsolida insonning ruhiy iztiroblari, ijtimoiy mas’uliyati va shaxs sifatida shakllanish jarayoni yoritiladi. Shoir obrazi orqali ijodkorning jamiyat oldidagi burchi, haqiqatni anglash va uni badiiy ifodalash masalalari ochib beriladi. Asarda insoniylik, erkin fikr va ma’naviy uyg‘onish g‘oyalari shaxs kamoloti bilan uzviy bog‘liqlikda talqin etiladi. Maqola “Ruhlar isyoni” dostonining g‘oyaviy-badiiy ahamiyatini ochib berishga xizmat qiladi.